Οικονομικη ανακαινιση, άραγε τι κερδίζετε;

  • Κωδικός: Οικονομικη ανακαινιση, άραγε τι κερδίζετε;
  • Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο

Σίγουρο είναι …. ότι τη θέλουμε όλοι, μόνο που η ανακαίνιση δεν είναι οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν σε καλάθι εμπορικού καταστήματος. Κατά τη γνώμη μου κάθε ανακαίνιση οικίας είναι μοναδική και έχει τις δικές της ανάγκες και τη δική της ταυτότητα. Φθηνή ανακαίνιση δε σημαίνει ποιοτική ανακαίνιση. Στο χώρο σας ζείτε σχεδόν καθημερινά. Θα έχετε ακούσει για κακοτεχνίες και για αποκλίσεις σε αυτά τα οποία υποσχέθηκαν σε κάποιο γνωστό σας. Ο δε γνωστός σας από τη μεριά του περίμενε να τον σεβαστούν, σε όσα τού υποσχέθηκαν, και δεν τηρήθηκαν, από τον όποιο επιτήδειο επαγγελματία ο οποίος θα τού έταξε «φθηνή και καλή ανακαίνιση».

 Πάντοτε να θυμάστε ότι οι επιμέρους τιμές από «περιστασιακούς τεχνικούς» είναι μερικές φορές πιο προσιτές από τις τιμές τις οποίες θα πάρετε από την όποια εταιρεία κατασκευών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πάντα θα έχετε την «εγγύηση» και το «λόγο του μάστορα»˙ τίποτε περισσότερο. Η απόφαση δική σας. Επίσης, έχουμε δει να δημοσιεύονται και προσφορές, μερικής ή και γενικής ανακαίνισης με κόστος π.χ. τα 10.000 ευρώ. Ο υποψήφιος πελάτης με σκοπό την εξοικονόμηση του κέρδους του αναζητά οικονομικές λύσεις και προσελκύεται από δελεαστικές προτάσεις οι οποίες προβάλλονται από το σημερινό μάρκετινγκ. Οφείλει, όμως, να ερευνά τις όποιες προσφορές και να τις αξιολογεί με μόνο κριτήριο την ποιότητα.

 Στην περίπτωση λοιπόν, κατά την οποία αναφερόμαστε π. χ. στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, απαιτούνται οι εξής παρακάτω εργασίες:

Βασικές εργασίες

Αντικατάσταση δαπέδων (ξύλινων και παλαιών φθαρμένων πλακιδίων). Αλλαγή της παλιάς κουζίνας με νέα επίπλωση (πλέον οι κουζίνες είναι έπιπλα για το σπίτι). Αντικατάσταση των παλιών εξωτερικών κουφωμάτων (συνιστάται η τοποθέτηση αλουμίνιων κουφωμάτων για αποφυγή απώλειας θέρμανσης). Πλήρης ανακατασκευή του μπάνιου με αλλαγή των ειδών υγιεινής και βέβαια των υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευσης και αποχέτευσης). Αντικατάσταση του παλαιού ηλεκτρολογικού πίνακα με νέο λόγω της απαραίτητης προσθήκης ηλεκτρονόμου (ρελέ ασφαλείας) και νέας γείωσης. Τοποθέτηση καινούριας θύρας ασφαλείας (συνιστάται να είναι θωρακισμένη για λόγους προσωπικής και οικιακής ασφάλειας). Ελαιοχρωματισμός του διαμερίσματος (εσωτερικά και εξωτερικά).

 Δευτερεύουσες εργασίες

 Παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες και ανάλογα με την κατάσταση του διαμερίσματος προστίθενται συνήθως και νέες απαραίτητες εργασίες για λόγους εργονομίας ή ακόμη και για διακοσμητικούς λόγους, όπως: Αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων. Τοποθέτηση καινούριων ντουλαπών στις κρεβατοκάμαρες. Κατασκευές από γυψοσανίδες. Τοποθέτηση κρυφών φωτισμών κ.α.

Βασικός κανόνας για μια ανακαίνιση σπιτιού

Ο βασικός κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο δε γίνεται στα πλαίσια του νόμιμου, του τεχνικά άρτιου και του ασφαλούς.

Απόλυτα ελαστικό μέγεθος

 Το κόστος ανακαίνισης ονομάζεται διαφορετικά και «απόλυτα ελαστικό μέγεθος» επειδή ακριβώς το ίδιο το κόστος εξαρτάται από την έκταση και την ποιότητα των αλλαγών τα οποία θέλουμε να κάνουμε.

Ποιο είναι το μέσο κόστος ανακαίνισης;

 Εμπειρικά, υπολογίσαμε μετά από την ανάληψη διακοσίων περίπου ανακαινίσεων ότι το μέσο κόστος ανακαίνισης, στην περίπτωση της μερικής ανακαίνισης (με επιλογή υλικών τα οποία έχουν τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές της αγοράς), είναι της τάξεως των 200,00 € ανά τετραγωνικό μέτρο. Η παρουσία έμπειρου εργοδηγού, αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού στα έργα ανακαίνισης ή ανακατασκευής, σάς διασφαλίζει από τυχόν παρεκκλίσεις στα συμφωνημένα ποσά, στο χρόνο παράδοσης αλλά και στην ποιότητα και το σχεδιασμό για τα οποία θα πληρώσετε.

Τι άλλο να προσέξετε;

 Θα πρέπει να δώσετε πολύ προσοχή στην αρχική σας απόφαση σχετικά με ποιο γραφείο θα συνεργαστείτε και για την όποια υλοποίηση της ανακαίνισής σας. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι «πονηροί» όροι στη μεταξύ σας συμφωνία. Θα πρέπει η τελική σας συμφωνία να περιγράφει με λεπτομέρεια τα κύρια τμήματα της ανακαίνισης. Προσοχή σε προσφορές οι οποίες δίνουν τις λεγόμενες «τιμές- πακέτα ». Να είστε σίγουροι ότι το μόνο σκοπό τον οποίο έχουν είναι ο γρήγορος εντυπωσιασμός και η προσέλκυση του νέου πελάτη.

Προσφορές ανακαίνισης ΕΔΩ.

 Να θυμάστε: Ο φτηνότερος δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

 Στην κοστολόγηση δείτε αν η τιμή περιλαμβάνει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), αν η τιμή είναι τελική ή αν αφήνει «κενά» για επιπλέον κοστολόγηση. Δώστε βαρύτητα στις εγγυήσεις που σάς δίνονται για τα υλικά και τις εργασίες.

 Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο των ανακαινίσεων και ανακατασκευών είμαστε σε θέση εγώ και η ομάδα μου να επιδείξουμε ένα νέο δυναμισμό και χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Έχουμε δε, επιλέξει ικανούς εξωτερικούς συνεργάτες, ήτοι προμηθευτές, εισαγωγείς δομικών υλικών, ανεξάρτητους τεχνικούς, συνεργεία οικοδομών οι οποίοι επανδρώνουν το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας. Μπορούμε να σάς εγγυηθούμε για την άψογη δουλειά τους, τον επαγγελματισμό τους, τις προδιαγραφές ποιότητας και εργονομίας τους και το μεράκι τους για αυτό το οποίο κάνουν πάντα με αγάπη, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών μας, δηλαδή εσάς.

 Έχουμε κατανοήσει ότι οι πελάτες μας, δηλαδή εσείς, είσαστε οι μόνοι οι οποίοι μετά το πέρας της κάθε συνεργασίας μας έχετε τη δυνατότητα να μάς διαφημίσετε, να μιλήσετε για την πρωτοτυπία των ιδεών μας και για τον επαγγελματισμό μας στο φίλο σας, το γνωστό σας, το συγγενή σας.

 

Δείτε ένα ακόμη παράδειγμα Ε Δ Ω.

 

Με εκτίμηση

 

Δημιουργών τέχνημα.