Έμφαση στο αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης

Έμφαση στο αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης
  • Κωδικός: Έμφαση στο αγαπημένο σας στυλ διακόσμησης
  • Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο

Αφού καταναλώσατε αρκετές ώρες στο να ψάχνετε περιοδικά  με ιδέες διακόσμησης και επιτέλους έχετε βρει  το ιδανικό στυλ της διακόσμησης που θα σας εκφράζει πραγματικά θα αναρωτιέστε …. τώρα τι κάνουμε;

Δείξτε ψυχραιμία και θα επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε !

Έχετε κάνει το πρώτο βήμα, πιστέψτε με είσαστε σε καλό δρόμο..., αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι να δείτε με ποιους τρόπους, θα επέμβετε στο χώρο του σπιτιού σας, για να τονίσετε και να αναδείξετε την νέα εικόνα, που ακόμα ίσως να είναι λίγο θολή στο μυαλό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Για να μην σας κουράσω με πολύπλοκες πληροφορίες και τεχνικούς όρους διακόσμησης, σας παραθέτω πολύ απλά, το παράδειγμα διακόσμησης ενός οποιουδήποτε δωματίου και οποιασδήποτε χρήσης μπορεί να εξυπηρετεί μέσα στο σπίτι σας.

Αρχικά επιλέξτε ένα “ξεχωριστό κομμάτι”, ένα κομμάτι που θα εκφράζει το διακοσμητικό ύφος που επιλέξατε.
Ποιο θα είναι αυτό το χαρακτηριστικό κομμάτι; Θα είναι αυτό που με την παρουσία του θα σφραγίζει το στυλ του χώρου και βέβαια θα κυριαρχεί αισθητικά, πως; δίνοντας τον βασικό τόνο στο δωμάτιο αυτό, π.χ. εάν αυτό το κομμάτι δεν αντικατοπτρίζει το ύφος σας, τότε κάτι θα λείπει από το δωμάτιό σας. Για παράδειγμα το χαρακτηριστικό αυτό κομμάτι στο οποίο αναφέρομαι θα μπορούσε να είναι ένα secretaire εποχής τύπου Queen Anne, αυτό στην περίπτωση που θα θέλατε να δώσετε ένα κλασικό ύφος, ή μια ιδιαίτερη σε έντονο χρώμα πολυθρόνα, εάν θέλετε να δώσετε ένα ας πούμε πιο μοντέρνο ύφος.

Χρησιμοποιήστε χρώματα που ακολουθούν το συγκεκριμένο στυλ
Οι διάφορες μορφές ντεκόρ, σχεδόν πάντοτε χαρακτηρίζονται και από μια συγκεκριμένη ποικιλία αποχρώσεων στο σύνολό τους, στην όποια χρωματική παλέτα λοιπόν, θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας έχει τα κατάλληλα χρώματα. Για παράδειγμα, στο παραπάνω κλασικό στυλ θα είναι κάπως  περίεργο το αποτέλεσμα αν οι τοίχοι σας έχουν βαριές αποχρώσεις ή αντίθετα π. χ. εάν σε ένα μοντέρνο δωμάτιο, με όλους τους τοίχους βαμμένους σε παστέλ μοντέρνα απόχρωση, τοποθετήσουμε βαριά έπιπλα μάλλον τότε θα κάνετε τους επισκέπτες σας να αναρωτιούνται σαφώς για την αισθητική σας. Άρα, φροντίστε να υπάρχει συν ακολουθία σε έπιπλα και χρώματα.

Φωτισμός.
Ίσως ο ποιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να κάνετε για να δια-φωτίσετε το χώρο σας, ανεξαρτήτως του στυλ που έχετε επιλέξει και αποφασίσει. Η γνώμη μου είναι να δοκιμάστε μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων, που θα τα χαρακτηρίζει η τεχνοτροπία του ύφους που θέλετε να κυριαρχήσει. Τι εννοώ; π.χ, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, τα μαροκινά φανάρια, οι επιτραπέζιες λάμπες με τυχόν πολύχρωμα αμπαζούρ θα ταιριάξουν απόλυτα σε έναν χώρο με κλασική διακόσμηση, τα φωτιστικά neon και τα μοντέρνα σποτ, θα δώσουν μια αίσθηση που θα  συμπληρώνει το αντίστοιχο μοντέρνο στυλ.

Μοτίβο, επιλογή που θα δώσει έμφαση στο στυλ σας
Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξετε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι ή ακόμη και μια συλλογή που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και γιατί όχι και τα ενδιαφέροντά σας. Προσοχή, αυτή η όποια συλλογή, δεν θα πρέπει να αποτελείται από πολλά αντικείμενα, τρία έως πέντε κομμάτια, θεωρώ ότι είναι αρκετά. Για παράδειγμα σ’ ένα ασημένιο δίσκο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο σετ πορσελάνης τσαγιού ή ακόμη ένας πίνακας π.χ. Warhol στον τοίχο του δωματίου θα δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο χώρο σας.

Προσθετικά αντικείμενα που θα υποστηρίζουν το ύφος.
Ένα μεγάλο όμορφο βιβλίο, ακουμπισμένο στο τραπέζι του σαλονιού μπορεί να προσφέρει μια διακριτική έμφαση στο στυλ που σας αρέσει, γι' αυτό το δωμάτιο. Το βιβλίο αυτό, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ασχολείται με την διακόσμηση του σπιτιού. Είναι καλύτερα να παρουσιάζει κάποιο θέμα, που να έχει σχέση με το στυλ που έχετε υιοθετήσει. Για παράδειγμα, ένα βιβλίο που θα αναλύει την τεχνική Andy Warhol, αν έχετε επιλέξει να κρεμάσετε ένα πίνακά του στον τοίχο του δωματίου σας τότε πολύ απλά θα ενισχύει το σύνολο της διακόσμησης. Δείτε προσεκτικά κάθε διακοσμητικό αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε, να εναρμονίζεται δηλαδή με την νέα εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για το χώρο. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο πολύ ιδιαίτερο και αγαπημένο αντικείμενο, π. χ. μπορεί να είναι ένας όμορφος καθρέφτης ή ακόμη και ένα ωραίο βάζο. Αν το νέο ύφος που προσπαθείτε να δώσετε στο χώρο, δεν ταιριάζει με τα παραπάνω αντικείμενα, μάλλον θα είναι καλό να τα απομακρύνετε από το δωμάτιο, για να μην καταστρέψετε την ομοιογενή εικόνα.

Λουλούδια και φυτά στο σπίτι σας
Τα φυτά μπορούν να είναι φυσικά ή και τεχνητά, αρκεί να φαίνονται όμορφα και ζωντανά, εγώ προσωπικά προτιμώ σε κάθε περίπτωση τα φυσικά – αληθινά λουλούδια και φυτά για πολλούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο ως εικόνα , από το να βλέπεις στο δωμάτιο σου, ένα μαραμένο φυτό. Φροντίστε λοιπόν στην περίπτωση που επιλέξετε αληθινά φυτά να να είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους.

Βιαστικές επιλογές;  Ποτέ !
Η διακόσμηση είναι μια ευχάριστη διαδικασία, που όμως χρειάζεται μέθοδο και καλό προγραμματισμό. Το να ψάχνετε π. χ. για τα πιο κατάλληλα αντικείμενα, που θα τονίσουν και θα εκφράσουν το ύφος που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας, πρέπει να είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι διασκέδασης και βέβαια να μην σας αγχώνει. Αυτές οι μικρές μας συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τονίσετε το στυλ που θέλετε, είτε πρόκειται για ένα δωμάτιο είτε πρόκειται για όλο το αγαπημένο σας σπίτι.