Θεματικη διακοσμηση εσωτερικών χωρων

Θεματικη διακοσμηση εσωτερικών χωρων
  • Κωδικός:
  • Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο

Σήμερα επέλεξα να αναρτήσω ένα γενικό άρθρο, ένα άρθρο που αφορά, τι άλλο από  τον κόσμο της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, τομέας που έχω υπηρετήσει  πιστά εδώ και 16 συνεχή χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και σε κάποιες των περιπτώσεων και στο εξωτερικό.

Όταν με ρωτούν λοιπόν, φίλοι και φίλες η ακόμα και κάποιες πελάτισσες να αποκαλύψω κάποια από τα μυστικά μου, τότε το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι  είναι  ότι  τίποτα δεν αλλάζει το ύφος ενός χώρου πιο εύκολα από την χρήση υφασμάτων με χρώματα , ριχτάρια, μαξιλάρες, μαξιλαράκια διάφορα και άλλα πολλά, που με λίγη φαντασία μπορεί κάποιος εύκολα να χρησιμοποιήσει δίνοντας τελείως διαφορετική εικόνα στο χώρο του, οι απαντήσεις που αποζητούν όσοι με ρωτούν όμως, δεν μπορεί να ικανοποιήσει κανέναν με μία απλή αναφορά σε κάποια υφάσματα η έπιπλα.
Μου είναι όμως, σχεδόν αδύνατον, να προτείνω συγκεκριμένα πράγματα, η κάποιες συγκεκριμένες  ιδέες διακόσμησης, γιατί πολύ απλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθώ απέναντί σας  και αυτό για τον πολύ απλό λόγο, ότι δηλαδή ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός, πρέπει να αντιπροσωπεύει εσάς και γενικότερα να σας εκφράζει.  
Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατά την γνώμη μου "χρυσό κανόνα" διακόσμησης, ο οποίος λέει οργάνωση γενικά; Και  τι εννοώ;  
Εννοώ ότι, εάν οργανώσετε σωστά και λειτουργικά την διακόσμηση σε σχέση με την επίπλωση, την χωροθέτηση των επίπλων, τα χρώματα σε τοίχους και υφάσματα τότε και ο δικός σας χώρος θα μπορεί να αποτελεί μέρος η σύνολο της μοντέρνας η αν θέλετε της κλασικής εσωτερικής διακόσμησης, αν τώρα,  εμπλουτίσετε όλα τα παραπάνω με συναφή διακοσμητικά στοιχεία τότε θα έχετε αγγίξει και τον νόμο των σύγχρονων τάσεων επίκαιρου σχεδιασμού.
Πώς μπορείτε όμως, να οργανώσετε την διακόσμηση στο δικό σας χώρο ?
 
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω στην θεματική διακόσμηση εσωτερικών χώρων,  είναι και θα παραμείνουν κατά την γνώμη μου από τις επικρατέστερες λύσεις, ως ιδέες διακόσμησης ξεχωρίζουν, αναδεικνύουν τον κάθε χώρο και ουσιαστικά σαν άποψη παραμένουν διαχρονικές.
 
Οι προσωπικοί χώροι, π.χ. οι κρεβατοκάμαρες, μπορούν να διακοσμηθούν θεματικά σε σχέση με την επίπλωση, μην αναρωτιέστε αν θα ταιριάζει ένα επιπλέον ύφασμα η έπιπλο όταν τα χρώματά τους έχουν συνάφεια, να θυμάστε επί παραδείγματι ότι όλα όσα θα τοποθετηθούν μέσα στην κρεβατοκάμαρα ως  αντικείμενα η υφάσματα, πρέπει να κινούνται γύρω από τις αισθήσεις χαλάρωσης και ηρεμίας, άρα είναι εύκολο π. χ. ότι διαλέγοντας συναφή χρώματα θα νιώθετε χαλάρωση και ταυτόχρονα θα υπάρχει σχετικότητα και ομοιογενή εικόνα.
 
Οι χώροι επίσκεψης τώρα, όπως είναι πλέον, οι περισσότεροι ενιαίοι χώροι στα περισσότερα νέα σπίτια, έφτασαν να αποτελούν και αυτοί ως χώροι, μεγάλη σπαζοκεφαλιά.
 
Σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερο το στοίχημα, αλλά μην ανησυχείτε και σε αυτήν την περίπτωση θα σας πρότεινα να προσπαθήσετε να "παντρέψετε" αρχικά τα έπιπλα και μετά τα χρώματα σε τοίχους και υφάσματα, θα δείτε και μόνοι σας ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
 
Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφώσουμε την διακόσμηση των χώρων που ζούμε για πάρα πολλούς λόγους, να θυμάστε ότι για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να το κάνουμε οργανωμένα. Θα αποφύγουμε περιττά έξοδα και λάθος επιλογές, θεματική διακόσμηση σημαίνει ότι φτιάχνουμε – διακοσμούμε π. χ. το σπίτι μας, η τον όποιον επαγγελματικό χώρο κάνοντας κάθε φορά ένα βήμα. 
 
Κάποιοι από εμάς περνάνε πολλές ώρες,  μέσα στους χώρους όπου ζούνε την καθημερινότητα τους, πολλές φορές με εντάσεις η κούραση, κατά την γνώμη μου όλοι χρειαζόμαστε την άνεση και την θετική ενέργεια, πολλές φορές απλά και μόνο για να μπορούμε να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε, άλλες φορές για να εργαστούμε πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά, αυτός γενικά είναι και ο λόγος της απαίτησης να έχουμε καλά και σωστά διακοσμημένα τους χώρους μας.
 
Σε κάθε περίπτωση και πριν από κάθε σας επιλογή, για την όποια διακόσμηση,  σκεφτείτε την καλύτερη δυνατή και ασφαλή λύση που ορίζει ο παραπάνω χρυσός κανόνας.
 
Μελίνα Ξένου.
 
Δείτε έργα θεματικής διακόσμησης  Ε Δ Ω !