Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Αναπαλαιωση κτιριων, ενημερωθείτε σωστά. » Aξία ακινήτου το 2018, τι κερδίζετε;

Περιγραφή

Aξία ακινήτου το 2018, τι κερδίζετε;
Aξία ακινήτου το 2018, τι κερδίζετε;

 

Ανακατασκευή σπιτιών

Αγορά και πώληση κατά το έτος 2018, τι κερδίζετε;

 Η λύση της ανακατασκευής παλαιών κατοικιών θεωρείται  πολύ προσοδοφόρα λύση από τους ιδιοκτήτες, το τελευταίο κυρίως διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης στην κτηματαγορά. Τη μέθοδο ανακαίνισης – ανακατασκευής σπιτιών ακολουθούν και αυτοί οι οποίοι θα κατασκευάσουν το ακίνητο και έπειτα θα το πουλήσουν, αλλά και αυτοί οι οποίοι το αγοράζουν με λίγα χρήματα και θα το χρησιμοποιήσουν για ιδιοκατοίκηση, γενικότερα, όσοι έχουν ήδη ένα παλαιό ακίνητο το οποίο χρειάζεται απαραιτήτως εργασίες αποκατάστασης και στρέφονται στη λύση ανακατασκευής τού ακινήτου τους.

 Έρευνα από τους ειδικούς της κτηματαγοράς, έχει δείξει ότι την περισσότερη ζήτηση έχουν πλεον τα σπίτια από 30 ετών και πάνω επειδή είναι εξαιρετικά φθηνά. Πρόσφατα διαβάσαμε σε ηλεκτρονικές εφημερίδες ότι σαν λύση στέγασης η αξιοποίηση ακινήτου θεωρείται η πλέον προσοδοφόρα, με μερικές χιλιάδες ευρώ (αναλόγως το ακίνητο και την κατάσταση την οποία βρίσκεται). Επιπλέον ουσιαστικά μιλάμε για υπεραξία η οποία φτάνει τις περισσότερες φορές το 100% των χρημάτων που θα πληρώσει κάποιος για την ανακατασκευή τού σπιτιού του. Για παράδειγμα, έστω ότι αγοράσατε ένα παλαιό ακίνητο 20.000 ευρώ και δαπανήσατε για την ανακαίνιση του περίπου 30.000 ευρώ για εργασίες πλήρους ανακαίνισης, αυτόματα αυτό, γίνεται κατά 40.000 ευρώ ακριβότερο αν ο ιδιοκτήτης του αποφασίσει να το πουλήσει έστω και αν βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση σαν χώρα.

 Βεβαίως, το κόστος της ανακατασκευής σπιτιών του όποιου ακινήτου σε αυτό το άρθρο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, αφού κάθε χώρος είναι διαφορετικός ανάλογα με το ακίνητο, την θέση του, την κατάσταση την οποία βρίσκετε και αναλόγως με τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν με κριτήρια τις απαιτήσεις τού ιδιοκτήτη. Σε γενικές γραμμές, πάντως, για μια γενική ανακατασκευή ακινήτου (εννοούμε ευρείας κλίμακας ποιοτική ανακατασκευή μαζί με το κόστος των υλικών) θα πρέπει να δαπανηθούν κατά μέσο όρο από 300 ευρώ + για το κάθε τετραγωνικό μέτρο και σαφώς αναφερόμαστε όχι σε μια απλή ανακατασκευή αλλά σε μια πλήρης ανακατασκευή τού σπιτιού σας και μάλιστα με ποιοτικά - πιστοποιημένα υλικά και βέβαια εξειδικευμένες εργασίες. Σε πολλές περιπτώσεις, το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει και τα 700,00 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αν βέβαια ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να προμηθευτεί αυτό το οποίο ονομάζουμε στη δουλειά μας ιδιαίτερο εξοπλισμό π.χ. μια κουζίνα από μασίφ ξυλεία κοστίζει αρκετά, ένα μπάνιο με ακριβά επώνυμα είδη υγιεινής, με
listelo και ντεκόρ πολυτελείας, με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, υλικά εξοπλισμού δηλαδή, τα οποία μπορεί να αυξήσουν αρκετά το τελικό κόστος ανακατασκευής.

 Πολλοί βέβαια ιδιοκτήτες σπιτιών, σκέφτονται αρκετά προνοητικά και χρησιμοποιούν επαγγελματίες τού χώρου, όπως κάποιο διακοσμητή η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων διασφαλίζοντας ότι θα λάβουν ως ιδιώτες όλες τις πραγματικές εκπτώσεις, άρα το τελικό κόστος ανακατασκευής και βέβαια το τελικό καλό αποτέλεσμα. Άλλες περιπτώσεις ακινήτων, τα οποία έχουν διαφορετικό κόστος ανακατασκευής, αφορούν τα κτήρια ειδικών απαιτήσεων, όπως είναι π.χ. ένα νεοκλασικό σπίτι. Εκεί χρειάζονται περισσότερες χιλιάδες ευρώ ώστε να αποκατασταθεί το ακίνητο διατηρώντας τα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του.

 Μεγάλη κινητικότητα αγοροπωλησίας έχει πλέον και η αναπαλαίωση πέτρινων κατοικιών και γενικά των εξοχικών κατοικιών τα οποία βρίσκονται στην επαρχία. Στις περιπτώσεις αυτές το κόστος ανακατασκευής ενός πέτρινου σπιτιού ξεκινάει συνήθως από τα 500 ευρώ και ανεβαίνει βάση συγκεκριμένων απαιτήσεων, όπως είναι το αν θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα βιοκλιματικό κτήριο με τη χρήση π.χ. γεωθερμίας και άλλων τεχνολογιών οι οποίες θα καταστήσουν το κτήριο μας κτήριο μειωμένων ενεργειακών αναγκών.

 Στην περίπτωση κατά την οποία η αναπαλαίωση τού δικού σας κτηρίου θεωρείται και από εσάς ιδανική λύση τότε θα ξέρετε ότι η αξία τού ακινήτου σας αυξάνει. 

 Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κάθε τεχνική εργασία η οποία απαιτείται για την πλήρη και άρτια κατασκευή με πλήρη αξιοπιστία και με τα οφέλη της τεχνογνωσίας την οποία διαθέτουμε έχοντας στο ενεργητικό μας έργα τα οποία ξεχωρίζουν. Επίσης, μέσα στα πλαίσια των παροχών μας συμπεριλαμβάνονται η δωρεάν μελέτη και προ - κοστολόγηση των εργασιών τα οποία θα απαιτηθούν για το έργο σας

 

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |