Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Πετρινα κτίρια, ενημερωθείτε σωστά

Πέτρινα σπίτια, πέτρινα κτίρια.

Είναι κοινή παραδοχή από το μεγαλύτερο πληθυσμό της υδρογείου, ότι τα κτίρια που είναι φτιαγμένα από πέτρα αποτελούν διαχρονικές κατασκευές. Η πέτρα ως υλικό κατασκευής συμβολίζει την ασφάλεια, την σταθερότητα και για πάρα πολλούς ανθρώπους (και όχι μόνο στην χώρα μας) παραμένει κυρίαρχη επιλογή κατοικίας όταν το επιτρέψουν τουλάχιστον οι όποιες οικονομικές η άλλες συνθήκες.

Όπως όλα τα φυσικά υλικά, έτσι και η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο ενός πετρινου σπιτιου ως ακατέργαστη, η και κατεργασμένη - πελεκητή κ. λ. π. η επιλογή εξαρτάται ανάλογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τοπίου. Ίσως το μόνο υλικό που δένει τόσο αρμονικά με τον σοβά, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί κ.α.

Η αρχιτεκτονική των κατασκευών από πέτρα, βάση και της περιοχής μπορεί να είναι παραδοσιακή, η και μοντέρνα, άλλωστε η δυνατότητα της πέτρας ως δομικό υλικό στην αρχιτεκτονική μπορεί να μας δώσει πολλών ειδών οικιστικές μορφές.

Στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική η πέτρα, έχει κυριαρχήσει ως το μοναδικό προσφερόμενο φυσικό υλικό κατασκευών σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Η μονωτικές ιδιότητες της πέτρας (πέτρινοι τοίχοι πάχους 60 εκ)  μπορούν να συγκριθούν μόνο με ειδικές κατασκευαστικές μονώσεις που συντελούνται σε ειδικές περιπτώσεις για να δώσουν πλήρως ικανοποιητικό μονωτικό αποτέλεσμα. Στις κατασκευές πέτρινων σπιτιών αλλά και στις αναπαλαιώσεις των πέτρινων σπιτιών που έχουμε κάνει κατά καιρούς, είδαμε ότι όταν κατασκευάζαμε πέτρινα κτίρια με τοιχία με πενήντα πόντους πέτρα, αποτέλεσαν την καλύτερη δυνατή φυσική μόνωση, μετρήσαμε το καλοκαίρι σε ημέρες καύσωνα (με εξωτερική θερμοκρασία τους 43 C.) την εσωτερική θερμοκρασία του πέτρινου σπιτιού να είδαμε ότι υπήρχε σταθερή στους είκοσι εφτά βαθμούς.

Στο υπέροχη χώρα μας, την Ελλάδα μας υπάρχουν πολλά χωριουδάκια που τα κοσμούν τα μοναδικά αυτά πέτρινα γραφικά σπίτια, σήμερα στην Δημιουργών Τέχνημα και στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε κατασκευές που ξεχωρίζουν, χρησιμοποιούμε την εμπειρία και την γνώση των παλαιότερων και προσφέρουμε μέσα από ειδικά πακέτα προτάσεων για όλους τους Έλληνες (και όχι μόνο) την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε για λογαριασμό τους το όνειρο για ένα πλήρες λειτουργικό πέτρινο σπίτι.

           

Μελέτη αποκατάστασης πέτρινου, πόσο κοστίζει;
Μελέτη αποκατάστασης πέτρινου, πόσο κοστίζει;
 
 
Αναπαλαιωση πετρινου, τροπος, μέθοδος.
Αναπαλαιωση πετρινου, τροπος, μέθοδος.
 
 
Η πετρα, το παλαιοτερο δομικο υλικο,
Η πετρα, το παλαιοτερο δομικο υλικο,
 
 
Πετρινα σπιτια και επισκευη
Πετρινα σπιτια και επισκευη
 
 
Κατασκευη πετρινου σπιτιου.
Κατασκευη πετρινου σπιτιου.
 
 
Πετρινο μοντερνο σπιτι
Πετρινο μοντερνο σπιτι
 
 
Εμφάνιση 1 έως 6 (από 6 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1