Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Ανακαινισης αναπαλαιωση τεχνικά άρθρα. » Πατητή τσιμεντοκονία, τι είναι;

Περιγραφή

Πατητή τσιμεντοκονία, τι είναι;
Πατητή τσιμεντοκονία, τι είναι;

ΓΕΝΙΚΑ

Η πατητή τσιμεντοκονία γενικότερα, είναι ένα πλήρες οικολογικό, φυσικό υλικό και από πολλούς χαρακτηρίζεται και ως βιοκλιματικό υλικό κυρίως λόγω των φυσικών συστατικών του.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ.

Τα κύρια συστατικά της πατητής τσιμεντοκονίας, αποτελούνται από την γνωστή μας Ελληνική θηραϊκή γη, διάφορα κεραμάλευρα, χαλαζιακή άμμο και άλλα υδράσβεστα κυρίως υλικά.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υλικό, το οποίο παρουσιάζει πολύ καλές και μεγάλες μηχανικές αντοχές καταπόνησης στην χρήση, με την κατάλληλη εφαρμογή και το ενδεδειγμένο φινίρισμα το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει αν την προτιμήσετε ως υλικό τελικής κάλυψης των δαπέδων σας η και των τοίχων, δίνοντας σε όλες τις παραπάνω επιφάνειες τέλεια αδιαβροχοποίηση. Αναφορικά με τις επιφάνειες δαπέδου, ως υλικό επίστρωσης ενδείκνυται και στην περίπτωση που θα επιλέξετε  συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

 

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ.

Η συνήθης προτίμηση αφορά σε δάπεδα εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, επίσης σε μπάνια (τοίχους και δάπεδα), σε σκάλες, σε άλλες σταθερές επιφάνειες όπως είναι οι πάγκοι κ.α.

 

ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.

Αρχικά και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμόσουμε ως υπόστρωμα για το δάπεδο την γνωστή μας κλασσική τσιμεντοκονία, είναι η γνωστή διαδικασία που εφαρμόζουμε πριν από την στρώση π. χ. πλακιδίων. Προσοχή, η τελική επιφάνεια τσιμεντοκονίας σίγουρα πρέπει να έχει στατική επάρκεια και σίγουρα η επιφάνειες όπου θα εφαρμοστεί το όποιο σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας, πρέπει να είναι πλήρως καθαρό, δηλαδή να είναι απαλλαγμένο από τυχόν σκόνες, λάδια η οποιαδήποτε άλλα σαθρά υλικά.

 

ΔΑΠΕΔΑ - ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Αρχικά και με σειρά προτεραιότητας: 1ον) Αφότου έχουμε διαπιστώσει την ωρίμανση και με υγρασιόμετρο το στέγνωμα της τσιμεντοκονίας προχωρούμε στον τελικό καθαρισμό της, στο σημείο αυτό συνήθως έχουν αποκαλυφθεί οι όποιες τυχόν ρηγματώσεις του. 2ον) Αναμιγνύουμε το υλικό μας με τα προτεινόμενα υλικά της εταιρίας που έχουμε εμπιστευτεί, αναδεύοντας με δράπανο σε χαμηλές στροφές το υλικό μέχρι έως ότου προκύψει μια λεπτόρρευστη μάζα, προσοχή, χωρίς σβώλους. 3ον) Κατόπιν πρέπει να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του δαπέδου με το πρώτο χέρι και με τη χρήση σπάτουλας η οποία δεν πρέπει να είναι σπάτουλα με δόντια. 4ον) Αφότου στεγνώσει το υλικό της πρώτης στρώσης τότε πατάμε με προσοχή επάνω στο δάπεδο ώστε να εφαρμόσουμε την δεύτερη και τελική στρώση, προσοχή, το συνολικό πάχος που πρέπει να έχουμε μετά και την τελική στρώση πρέπει να έχει πάχος των 4ων η των 5 χιλιοστών, αφότου η δεύτερη στρώση στεγνώσει, τότε και μόνο τότε ο τεχνικός θα βρέξει και θα πατήσει την επιφάνεια του δαπέδου με την σπάτουλα. 5ον) Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα της τάξεως των 4ων η και 5 ημερών και σε κάθε περίπτωση η επιφάνειές μας έχουν στεγνώσει, τότε θα εφαρμόσουμε με το κατάλληλο πινέλο τις στρώσεις βερνικιού, συνήθως είναι δύο οι στρώσεις που εφαρμόζονται, αυτές θα μας δώσουν το τελικό αποτέλεσμα σε ματ, μεσαία ή γυαλιστερή επιφάνεια. ΠΡΟΣΟΧΗ. Να συμβουλεύεστε πάντοτε τις προδιαγραφές εφαρμογής οι οποίες αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

 

 

ΤΟΙΧΟΙ - ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Αρχικά, η πατητή τσιμεντοκονία περνιέται και στην περίπτωση των επιφανειών τοίχου με σπάτουλα και με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: 1ον) Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα γυαλόχαρτα λειαίνουμε τον μαρμαροσοβά και τον καθαρίζουμε. 2ον) Εφαρμόζουμε το πρώτο μας χέρι, και αφού στεγνώσει, συνήθως την ίδια ημέρα, προχωρούμε και στο δεύτερο χέρι, προσοχή, το συνολικό πάχος που πρέπει να έχουμε μετά και την τελική στρώση πρέπει να έχει πάχος των 2 η των 3ων χιλιοστών. 3ον) Αμέσως μετά το στέγνωμα της παραπάνω διαδικασίας, ρίχνουμε νερό και πατάμε ξανά το υλικό μας με την σπάτουλα ώστε να πετύχουμε μια πλήρης λεία επιφάνεια, προσοχή, τυχόν διορθώσεις, από την διαδικασία εφαρμογής πρέπει να τις κάνουμε το αργότερο μέσα στην επόμενη την ώρα, αυτό γίνεται με ένα κατάλληλο σφουγγάρι. 4ον) Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα της τάξεως των 4ων η και 5 ημερών, εφαρμόζουμε με πινέλο τις δύο τελικές στρώσεις βερνικιού, είναι οι δύο τελικές στρώσεις που εφαρμόζονται και μας δίνουν το τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να είναι σε ματ, μεσαίας γυαλάδας ή γυαλιστερής επιφάνειας. ΠΡΟΣΟΧΗ. Να συμβουλεύεστε πάντοτε τις προδιαγραφές εφαρμογής οι οποίες αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.

 

ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ.

Οι τεχνίτες της πατητής τσιμεντοκονίας, συνήθως χρεώνουν από 30,00 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το παραπάνω κόστος ισχύει στην περίπτωση των μεγάλων επιφανειών, δηλαδή σε επιφάνειες πάνω από τα πενήντα τετραγωνικά μέτρα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι χρεώσεις, μπορεί να είναι κατά 2,00 ευρώ χαμηλότερες όταν θα έχουμε π.χ. επιφάνειες των εκατό τετραγωνικών και πάνω, ενώ στην περίπτωση που το σύστημα θα εφαρμοστεί σε επιφάνειες κάτω από τα τριάντα τετραγωνικά μέτρα τότε πιθανόν η χρέωση να είναι περίπου στα 40,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ειδικές χρεώσεις υπάρχουν για την εφαρμογή π.χ. σε  μπανιέρες, η σε σκάλες μπορεί να σας στοιχίσει  55,00 η και 60 ευρώ.

 

 

 Δείτε άλλα τεχνικά θέματα Ε Δ Ω,

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>