Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Ανακαινισης αναπαλαιωση τεχνικά άρθρα. » Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα.

Περιγραφή

Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα.
Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα.
Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα. Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα.
Θερμομονωση, υγρομονωση σε ταρατσα.

Με το παρών άρθρο θα ενημερωθείτε ως ένα βαθμό, για την θερμομόνωση και την υγρομόνωση σε ταράτσα.

Το έργο που βλέπετε στις φωτογραφίες αφορά την μόνωση σε ταράτσα ενός τριώροφου κτίσματος του 1965. Πριν όμως από την επιλογή του τρόπου μόνωσης, λήφθηκαν υπόψιν τα στατικά του κτιρίου, έτσι ώστε να υπολογιστεί το βάρος που θα επιβάρυνε το κτίριο έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η διαταραχτεί η ικανότητα αντισεισμικότητας.

Το έργο μόνωσης ξεκίνησε με τον καθαρισμό της επιφάνειας από σαθρά με βιομηχανικό τριβείο και αεροβολή. Το επόμενο στάδιο ήταν οι επισκευές τοπικού χαρακτήρα σε σημεία που παρουσίαζαν πρόβλημα, προχωρήσαμε σε επισκευές τριχοειδών ρωγμών με την χρήση ασφαλτικής μαστίχης και με την εφαρμογή ασφαλτικού γαλακτώματος δύο συστατικών 4,50 κιλών ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας έτσι ώστε να πετύχουμε ένα πλήρες φράγμα υδρατμών. Το επόμενο βήμα ήταν η εφαρμογή ασφαλτικής μεμβράνης.

Ως υλικό επικάλυψης για την ταράτσα που βλέπετε, επιλέχθηκε η χρήση στεγανωτικής μεμβράνης το γνωστό σε όλους μας ασφαλτόπανο (ονομάζεται και οξειδωμένης ασφάλτου). Γενικά το ασφαλτόπανο κατασκευάζεται από ειδικούς τύπους ασφάλτου, οι οποίοι όταν φέρουν πιστοποίηση έχουν υποβληθεί σε πλήρη διαδικασία δοκιμών και οξείδωσης. Ενημερωτικά, για να γνωρίζετε, η όποια οξείδωση της ασφάλτου σε συνδυασμό με την προσθήκη χημικών με πλαστικοποιητές, βελτιώνει την πλαστικότητά της αλλά και την αντοχή της σε γήρανση και σε θερμική καταπόνηση. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους αρμούς του ασφαλτοπάνου και σε όλα τα περιμετρικά μεταξύ των τοιχίων και δαπέδου και τοποθετήσαμε ελαστική τρεβίρα που καλύψαμε με ειδική μαστίχη.

Επιπλέον των παρακάτω εργασιών προηγήθηκαν - πραγματοποιήθηκαν και άλλου είδους εργασίες όπως η αφαίρεση των ηλιακών που υπήρχαν ήδη στην ταράτσα, η κατασκευή νέων βάσεων για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και η κατασκευή νέας βάσης για την υπάρχον δεξαμενή πετρελαίου, εργασίες που κρίθηκαν απαραίτητες λόγω της τοποθέτησης πλακών θερμομόνωσης των 5 χιλιοστών, αλλά και λόγω του ότι έγινε κατασκευή κάλυψης από περλομπετό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. Η χρήση του ασφαλτόπανου, ενδείκνυται σε εφαρμογές υγρομόνωσης και μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στεγανοποίησης επιπέδων επιφανειών, κεκλιμένων επιφανειών, δωμάτων, υπογείων, ειδικών κατασκευών μπετού, θεμελιώσεων και άλλων.

Διαβάστε τι είναι η ανεστραμμένη μόνωση κανοντας κλικ Ε Δ Ω.

 

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>