Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Διακοσμηση εσωτερικών χώρων » Μελινα Ξενου, βιογραφικό.

Περιγραφή

Μελινα Ξενου, βιογραφικό.
Μελινα Ξενου, βιογραφικό.

 Η Μελίνα Ξένου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε τις ανώτερες σπουδές της το έτος 1995 με προκαταρτική μάθηση σε Ιδιωτική σχολή εφαρμοσμένων τεχνών και κατόπιν το 1998 σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. Ε. Κ.) με κύριο αντικείμενο την ιστορία τέχνης και την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων καθώς και τη διακόσμηση (Art design). Στο τέλος των σπουδών της έλαβε το Bachelor of Arts in Interior Design από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών (αγγλιστί Athens Metropolitan College).

 Το έτος 2000 έλαβε μέρος σε σεμινάρια αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης (Art design). Κατόπιν συμμετείχε ενεργά και θεωρητικά στην κατασκευή κτηρίων, σε τεχνικές χωροθέτησης, βιομηχανικό, αστικό και περιφερειακό σχεδιασμό στο architecture di Venezia μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος.

 Το έτος 2004 παρακολούθησε «Ιστορία και Φιλοσοφία σύγχρονης Τέχνης», το έτος 2005 «Αισθητική Κοινωνιολογία και Ανθρωπολογία της Τέχνης», μέσω δύο εκπαιδευτικών  ιδιωτικών σχολών και παράλληλα πήρε μέρος στην αυλή των καλλιτεχνών του πολιτιστικού συλλόγου της  Via della Farnesina Roma (Ponte Milvio) της Ιταλίας.

 Το έτος 2006, ολοκλήρωσε την εργασία με θέμα «Διακόσμηση, Τέχνη και Φως», εργασία που αναγνωρίστηκε και δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της πόλης Verona στην Ιταλία.

 Το έτος 2007, ολοκλήρωσε το 2ο κύκλο σπουδών της με σεμινάρια χρωματολογίας και όγκου κτηριακής χωροταξίας και δόμησης στο μικρό πολυτεχνείο Αθηνών. Έπειτα, το έτος 2008 ολοκλήρωσε τον τρίτο κύκλο σπουδών της στις νέες τεχνολογίες διακόσμησης interior design το έτος 2008.

 Στο εξωτερικό εργάστηκε σε εταιρείες αναμόρφωσης κτηρίων, στην ανακατασκευή και διακόσμηση παραδοσιακών κτισμάτων, σε διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας και τουρισμού, σε ανακαινίσεις νεοκλασικών και παραδοσιακών κτηρίων.

 Στην Ελλάδα παράλληλα με την ίδρυση της εταιρείας της, συνεργάστηκε με επώνυμους οίκους επίπλου και ανέλαβε την επίβλεψη διακόσμησης νέων καταστημάτων καθώς και τη σχεδίαση εσωτερικών χώρων για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

 Υπήρξε μέλος σε διάφορες σχολές και ιδρύματα με αναγνωρίσεις στο διαδικτυακό τόπο των Βιογραφιών Who is Who Ελλάδας, στο Campbell Center for Historic Preservation Studies, στο ιστορικό μουσείο τέχνης κ.α.

 Τα έργα ανακατασκευής και ανακαίνισης της Δημιουργών Τέχνημα στη χώρα μας  συνοδεύονται σχεδόν πάντοτε από τη δική της διακοσμητική άποψη.

 Η ίδια στη Δημιουργών τέχνημα εργάζεται με γνώμονα το τελικό ικανοποιητικό αποτέλεσμα για κάθε έργο ξεχωριστά και συνηθίζει δε να λέει ότι: «Προσωπικά πιστεύω ότι το όνομα μιας επιχείρησης στην αγορά χτίζεται με προσοχή στη λεπτομέρεια και από στόμα σε στόμα. Πιστεύω ότι χρειάζεται σεβασμός στον πελάτη καθώς και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οι οποίες θα τον εξυπηρετούν και θα ομορφαίνουν το προσωπικό ή τον επαγγελματικό του χώρο».

Με απέραντη εκτίμηση, για όλους εσάς οι οποίοι επισκεφτήκατε το δικτυακό μας τόπο.

Μελίνα Ξένου και οι συνεργάτες της.

 

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |