Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Ανακαινισης αναπαλαιωση τεχνικά άρθρα. » Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων

Περιγραφή

Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων
Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων
Αφρομπετον, γεμισματα δαπεδων

Τι είναι το αφρομπετόν ;

Το αφρομπετόν ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων κυψελωτών τσιμεντοκονιαμάτων, η αλλιώς στα αφρώδη σκυροδέματα, ουσιαστικά πρόκειται για ένα υλικό σκληρό και αφρώδες που έχει ως βάση χρήσης το αφρογόνο, το τσιμέντο και το νερό, οι φυσαλίδες αέρα οι οποίες και εγκλωβίζονται μέσα στην μάζα του κρυσταλλικού αυτού πλέγματος που σχηματίζει το τσιμέντο κατά την σκλήρυνση του αποτελεί και το κύριο συστατικό του για ελαφρύ μπετό. Ειδικότερα οι φυσαλίδες αυτές δίνουν ένα προϊόν με πολύ χαμηλή πυκνότητα μάζας, διατηρώντας παράλληλα αξιόλογες ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια ζωής. Στα κτήρια που έχει εφαρμοστεί έχει μετρηθεί μείωση κατανάλωσης καυσίμων  -ενέργειας έως και 65%! (θέρμανση ή ψύξη). Τέλος ως υλικό εφαρμογής φέρει χαμηλή θερμοαγωγιμότητα  λ= 0.11), σε πυκνότητα περίπου 350 k/cm.

Που χρησιμοποιείται ;

Θεωρείται πως είναι ιδανικό για την ηχομόνωση μεταξύ των ορόφων όταν χρησιμοποιείται για τα γεμίσματα δαπέδων, τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιείται ακόμη και ως υλικό ρήσεων πριν από την τελική τσιμεντοκονία. Επίσης χρησιμοποιείται και για την πλήρωση και εξομάλυνση ανισοτήτων που μπορεί να παρουσιάζουν επιφάνειες δαπέδων. Όταν θα στεγνώσει θα δείτε πως παρουσιάζει μία λεία και βατή επιφάνεια. Γενικά πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ υλικό που δεν επιβαρύνει τα φορτία της οικοδομής.

Τι θα πρέπει να προσέξετε.

Λόγω του ότι ως υλικό είναι υδατοαπορροφητικό  πρέπει να στεγανοποιείται, ειδικότερα κατά την γνώμη μας κατά το στάδιο της κατασκευής του να ενισχύεται με ρητίνες και χημικά πρόσθετα που θα περιέχουν ίνες υάλου. Για την παρασκευή του αφρώδους αυτού σκυροδέματος αναφέρονται ενδεικτικά τις παρακάτω αναλογίες παρασκευής του. Ακόμη και εάν δεν είστε οικοδόμος να θυμάστε πως για την παρασκευή ενός κυβικού μέτρου αφρώδους σκυροδέματος θα απαιτηθούν τέσσερα έως και οκτώ σακιά τσιμέντου, είκοσι πέντε λίτρα νερό για το κάθε σακί και υπολογίστε πως για μία ποσότητα αφρογόνου που αντιστοιχεί σε αυτό εδώ το παράδειγμα είναι οχτακόσια γραμμάρια.

Τι κερδίζετε;

Με την διάστρωση του Αφρομπετόν ενισχύεται και βελτιώνετε την αντισεισμική συμπεριφορά του κτηρίου σας και αυτό γιατί μειώνεται στο μέγιστο τα νεκρά φορτία της οικοδομής, επιπλέον κάνετε οικονομία αφού ως κύρια πρώτη ύλη που απαιτεί ως κατασκευή είναι μόνο το τσιμέντο, επιπλέον είναι οικονομικότερο του περλομπετόν.

Θερμοκρασία εφαρμογής.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια εφαρμογής του υλικού σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι πάνω από τους 5°C. ακόμη συνιστούμε μετά το πέρας των 3ων ωρών να ακολουθήσει διαβροχή του υλικού με ελαφρύ ψεκασμό, απαραίτητη διαδικασία εάν η εφαρμογή του πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του ;

Είναι ακατάλληλο για την επικόλληση πλακιδίων εάν πρώτα δεν στεγανοποιηθεί, επίσης είναι ακατάλληλο για διάστρωση σε εξωτερικούς χώρους που εμφανίζεται παγετός αν δεν καλυφθεί από σωστή υγρομόνωση. ΠΡΟΣΟΧΗ Μάρμαρα η υλικά παράγωγα του μαρμάρου μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς τεχνικό πρόβλημα πιστότητας.

Προδιαγραφές υλικού.

Οι παραδεδεγμένοι επίσημοι συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας των υλικών αναγράφονται στον ΤΟΤΕΕ του ΤΕΕ (Ιούλιος 2010) και αποτελούν στοιχείο του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτηρίων με βάση τον οποίο γίνεται και η ενεργειακή βαθμονόμηση ενός κτηρίου.

 

Τι είναι το περλομπετόν ?


 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>