Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Ανακαινισης αναπαλαιωση τεχνικά άρθρα. » Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης

Περιγραφή

Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης
Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης
Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης
Αναπαλαιωση κτιριων τεχνικες αποκαταστασης

 Ίσως το κτίριο που προτίθεστε να αναβαθμίσετε – ανακατασκευάσετε απαιτεί μανδύες οπλισμένου σκυροδέματος, ρητίνες, χαλυβδοελάσματα, κατασκευές υποστυλώσεων, ρητινοενέσεις η ακόμα και τσιμεντοενέσεις.

Το βέβαιο είναι ότι σε κάθε περίπτωση καίριας ανακατασκευής κτηρίου πιθανόν να απαιτηθούν εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, η σωστή μελέτη με την ακολουθία της σχετικής επίβλεψης για τις των όποιες ενισχύσεις - επισκευές, θα σας δώσει το απαιτούμενο αποτέλεσμα και την εγγύηση ότι η επένδυση σας θα έχει αξία στο χρόνο.

Παρακάτω ακολουθούν οι κύριες ορολογίες επισκευής και αποκατάστασης κτηρίων, η εφαρμογή τους έχει ιδιαίτερη αξία όταν πρόκειται να επισκευάσουμε ένα πέτρινο σπίτι, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ρωγμές τοιχοποιίας, βλάβες σε φέροντες οργανισμούς κ.α.

Gunite τι είναι;

Το Gunite (Αγγλικός όρος ειδικού σκυροδέματος) η αλλιώς το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, θεωρείται και είναι ένα υλικό το οποίο και έχει την δυνατότητα να εφαρμόζεται σε πάρα πολλές επιφάνειες με την μέθοδο εκτόξευσης με ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης (αεροσυμπιεστής). Παρασκευάζεται ως ξηρό μίγμα με ελάχιστη υγρασία σε αντίθεση με το γνωστό σκυρόδεμα αδρανών τσιμέντου. Εφαρμόζεται σε πολλές επιφάνειες όπως επάνω σε υπάρχον σκυρόδεμα που έχει υποστεί βλάβες, συνεργάζεται άψογα με άλλα φυσικά υλικά αλλά και με προϊόντα όπως ο χάλυβας κ.α.

Gunite, η χρησιμότητα του.

Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα εφαρμόζεται κυρίως για εξειδικευμένες επισκευές κτιρίων, αφορούν στους μανδύες, των δομικών στατικών φερόντων οργανισμών – τοιχοποιίες απλές και τοιχοποιίες από πέτρα, υποστυλωμάτων δοκών πλάκες καθώς και στην ενίσχυση άλλων όπως είναι οι κολώνες, τα δοκάρια, σε πλάκες μπετού, σε αντιστηρίξεις των πρανών, κ. α. Τελειώνοντας την σύντομη αναφορά μας στο εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, σας ενημερώνουμε ότι, κατά την γνώμη μας η μέθοδος αποκατάστασης αυτή αποτελεί τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο επισκευής κτηριακών βλαβών.

Gunite, τα πλεονεκτήματα.

Το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα πλεονεκτεί σε σχέση με το οποιοδήποτε συμβατικό σκυρόδεμα και μάλιστα σε συνθήκες όπου τυχόν η πρόσβαση επισκευής είναι δύσκολη, ακόμη μας δίνει την δυνατότητα για εφαρμογή – στρωματοποίηση ή και σε όποια μεταβλητά πάχη. Ένα ακόμη πλεονέκτημα εφαρμογής είναι ότι έχει την δυνατότητα να πάρει οποιοδήποτε σχήμα η και περίγραμμα χωρίς ξυλότυπο. Ως υλικό έχει την δυνατότητα να προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή θλιπτική αντοχή, επίσης έχει πάρα πολύ καλή αντίσταση στη διάβρωση αλλά και σε διαβρωτικές χημικές ουσίες.

Ενέσεις ρητίνης τι είναι;

Ως μορφή θεωρείται νέα τεχνική επισκευής, ουσιαστικά πρόκειται για χρήση εποξειδικών υλικών - ρητίνες (ρητινενέσεις) και το είδος τους ποικίλει όσον αφορά τις χρήσεις τους αλλά και τις όποιες χαρακτηριστικές τους ιδιότητες. Το βασικό τους υλικό είναι η ρητίνη με τον σκληρυντή ως πρόσθετο με τον οποίο ενώνεται χημικά, δηλαδή με πολυμερισμό η αλλιώς βάση του φαινόμενου μοριακών ενώσεων.

Ενέσεις ρητίνης, η χρησιμότητα τους.

Οι ενέσεις ρητίνης χρησιμοποιούνται κυρίως στις επισκευές κτιρίων όπου απαιτούνται συγκολλήσεις ρωγμών οπλισμένου σκυροδέματος που μπορεί να έχουν προκληθεί από διάφορες αιτίες, η αναγκαιότητα τους βρήκε εφαρμογή αρχικά στα σεισμόπληκτα κτίρια με πολύ καλά αποτελέσματα χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες που παρουσιάζει και επεκτάθηκε με εφαρμογές στην αναπαλαίωση παλαιών κτηρίων.

Ενέσεις ρητίνης, τα πλεονεκτήματα.

Εφαρμόζονται σε προκαθορισμένες εμφανή θέσεις ρηγμάτωσης για να τις επανασυγκολήσει, αρχικά τοποθετούνται ακροφύσια στις ρωγμές για τον καθαρισμό των εσωτερικών επιφανειών σε πλήρη έκταση και βάθος (πεπιεσμένος αέρας) και κατόπιν μέσω ειδικού δοχείου που έχει την δυνατότητα πιεστικού ο τεχνικός διοχετεύει το μίγμα της εποξειδικής ρητίνης, ουσιαστικά οι ρωγμές σφραγίζονται πλήρως με αυτήν την εποξειδική πάστα. Το κύριο πλεονέκτημα (πέρα του ότι αποτελεί αξιόπιστη δομική επισκευή), είναι ο χρόνος που αυτή επιτυγχάνεται, ο μέγιστος χρόνος αποπεράτωσης είναι οι 48 ώρες, η εποξειδική ρητίνη μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα αποκτά σκλήρυνση κατά 100 % αποκτώντας κύριες δομικές αντοχές πολύ μεγαλύτερες από αυτές του σκυροδέματος.

Τσιμεντενέσεις τι είναι;

Οι τσιμεντενέσεις θεωρούνται και αυτές νέα τεχνική επισκευής, σε αντίθεση με τις ενέσεις εποξειδικής ρητίνης που εφαρμόζονται για την συγκόλληση σκυροδέματος που έχει υποστεί βλάβες οι τσιμεντενέσεις χρησιμεύουν για την πλήρωση ρωγμών – αποκατάσταση σε φέρουσες τοιχοποιίες και λιθοδομές που έχουν υποστεί βλάβες.

Τσιμεντενέσεις, η χρησιμότητα τους.

Όπως και στην επισκευή ρωγμών με ρητινενέσεις, έτσι και οι τσιμεντενέσεις εφαρμόζονται με τον αντίστοιχο όμοιο τρόπο αλλά με άλλο τρόπο προετοιμασίας και εφαρμογής. Για την αποκατάσταση των ρωγμών τοιχοποιίας από τούβλα, μπετό η πέτρα χρησιμοποιείται ισχυρή τσιμεντοκονία αντί της εποξειδικής πάστας και αντί ακροφυσίων χρησιμοποιούνται τεμάχια ενός πλαστικού σωλήνα ½ που προσαρμόζονται στις κατασκευασμένες οπές. Αυτές που έχουν ανοιχτεί από πριν και μέσα τους διοχετεύεται υπό πίεση με δύναμη περίπου τις πέντε ατμόσφαιρες η ένεση ρητίνης (αλλιώς ρευστό ένεμα) αυτό το υλικό αποτελείται από νερό, τσιμέντο, ψιλή άμμο γαλάκτωμα ρητίνης και αναλόγως την περίπτωση επισκευής διάφορα πρόσμικτα υλικά όπως είναι θηραϊκή γη, διάλυμα ασβέστου, επιταχυντικό η επιβραδυντικό πήξεως αναλόγως την επέμβαση κ.α.

Τσιμεντενέσεις, τα πλεονεκτήματα.

Η γρήγορη και ασφαλή επισκευή ρωγμών σε παλιές κατασκευές ή ακόμη και σε αστοχίες νέων κατασκευών θεωρείται ως το κύριο πλεονέκτημα αποκατάστασης βλαβών φέρουσας τοιχοποιίας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, θεωρείται και η δυνατότητα που μας δίνεται σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την αποκατάσταση – επισκευή κτηρίων η ενίσχυση κατασκευών με αξιοπιστία σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Με τις τσιμεντοενέσεις μπορούμε πλέον να έχουμε πλήρη αποκατάσταση τοιχωμάτων σε υπόγεια, να πετυχαίνουμε εύκολα σταθεροποίηση εδαφών αλλά και στεγανοποιήσεις πυθμένα, την ομογενοποίηση μάζας σε τοιχοποιίες που φέρουν δομικές βλάβες, την δυνατότητα πάκτωσης σε αγκύρια, την δυνατότητα να επέμβουμε με αξιοπιστία στις όποιες δομικές αποκαταστάσεις κ. α.

Δείτε βίντεο απο πέτρινα σπίτια που αναπαλαιώσαμε Ε Δ Ω.

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>