Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Newsletter Περισσότερα

Ανακαινιση κτιρίων ενημερωθειτε σωστα » Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει;

Περιγραφή

Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει;
Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει;
Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει; Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει;
Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1975, σας συμφέρει;

 Σκέφτομαι να προχωρήσω την ανακαίνιση του παλαιού διαμερίσματος μου, είναι κατασκευασμένο το έτος 1975, δεν γνωρίζω όμως εάν με συμφέρει;

Το παραπάνω ερώτημα, έχει διατυπωθεί στο γραφείο μας πολλές φορές, η απάντηση δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα, απλό ναι η σε ένα όχι , οι παράμετροι εκτίμησης διαφέρουν κατά πολύ και είναι πάρα πολλοί, επιπλέον μην ξεχνάμε και τις επιλογές καθώς και δυνατότητες σε κάθε επίπεδο, είτε αναφερόμαστε στα οικονομικά είτε στα όποια θέλω  και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. 
Παρ όλα τα παραπάνω, δηλαδή τις αντικειμενικές δυσκολίες στο να απαντηθεί ένα τόσο γενικό ερώτημα, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με όσο γίνεται περισσότερη σαφήνεια κάνοντας μια γενική ανάλυση όλων των παραμέτρων που ακολουθούν ένα τέτοιο ερώτημα ώστε να βοηθήσουμε την σκέψη των αναγνωστών που αντιμετωπίζουν κάποιο παρόμοιο δίλλημα.  
Ξαναγυρίζοντας λοιπόν, στο παραπάνω θεωρητικό αλλά και πρακτικό ερώτημα για το αν δηλαδή συμφέρει κάποιος ιδιοκτήτης να προχωρήσει π. χ. σε μια ανακαίνιση παλαιού διαμερίσματος με όμοια η παρόμοια χρονολογία κατασκευής ακινήτου, δηλαδή περίτου 1975,  απαντάμε μεταφέροντας την δική μας άποψη που είναι η εξής παρακάτω.
ΟΧΙ, αν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση για λόγους εμπορικούς, δηλαδή να το πουλήσετε, (δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση ενοικίασης), ειδικά εάν το ακίνητο που σκέφτεστε να ανακαινίσετε βρίσκετε σε κάποια από τις λεγόμενες,  κατά τους μεσίτες υποβαθμισμένες περιοχές, ένα διαμέρισμα λοιπόν των 70 τετραγωνικών μέτρων του 1975 στα κάτω Πατήσια πριν από 7 χρόνια άξιζε στην αγορά ακινήτων περίπου τις 70.000 έως και τις 100.000 ευρώ. Σήμερα το ίδιο ακίνητο πωλείται στην ελεύθερη αγορά περίπου 40.000 με 50.000 ευρώ, ανάλογα με την θέση του κ.α. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα τέτοιο ακίνητο πουλήθηκε στην τιμή των 30.000 ευρώ και μία γενική ανακαίνιση στοίχιζε ακόμη 20.000, καταλαβαίνετε ότι το κόστος ανακαίνισης έφτανε σχεδόν όσο και η αξία του ακινήτου.
ΝΑΙ, αν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση για λόγους ασφάλειας εγκαταστάσεων και βέβαια για λόγους ποιότητας ζωής, στους δε λόγους εγκαταστάσεων αναφερόμαστε σε εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  που μετά από τόσα χρόνια σίγουρα έχουν σίγουρα χάσει την λειτουργικότητα τους, άρα μιλάμε πλέον για την καθημερινότητα μας, άρα είναι πλέον θέμα ασφαλούς διαβίωσης. Κάπου εκεί υπάρχει και το θέμα του σταθερού εξοπλισμού, η παλαιά κουζίνα σας έχει σίγουρα παλιώσει με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον λειτουργική, το μπάνιο και ο εξοπλισμός του, έχει προ πολλού σταματήσει να είναι αξιόπιστος κ. λ. π.
Από ένα απλό καζανάκι λοιπόν, που μας κάνει την ζωή δύσκολη μέχρι και την παλαιά κουζίνα, μία παλιά ντουλάπα με φύλλα που δεν κλείνουν η έχουν κρεμάσει και άλλα πολλά που πλέον έχουν πάψει να μας εξυπηρετούν. Κάπου εκεί και μέσα από πολλές σκέψεις του τύπου ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ με την ανακαίνιση ? ερχόμαστε σε αδιέξοδο, όταν θέλουμε να αλλάξουμε π.χ. μια μπανιέρα και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε μεμονωμένη αλλαγή με αποτέλεσμα να έχουμε μεν μια καινούργια μπανιέρα αλλά αυτή να βρίσκετε σε ένα παλαιό μπάνιο και ούτω καθ εξής.
Ποια είναι η λοιπόν η κατάλληλη πρόταση; να προχωρήσετε σε μια γενική ανακαίνιση; σε μια μερική ανακαίνιση; σε ανακαίνιση μπάνιου η σε ανακαίνιση κουζίνας; η ακόμη και σε ολική ανακαίνιση όλου του διαμερίσματος σας.
(Δείτε προσφορές ανακαίνισης ΕΔΩ.)
Αρχικά και ως πρόταση από την δική μας πλευρά τουλάχιστον, είναι ότι, σε όποια επιλογή και αν οδηγηθείτε προτιμήστε την θέση που λέει, επιλογή κατά προτεραιότητα, προσοχή  χωρίς να παραβλέψετε την ποιότητα, δηλαδή, προτιμήστε να κάνετε τμηματικά την ανακαίνιση του σπιτιού σας αν εν έχετε τα χρήματα για μια γενική ανακαίνιση.
Ξεκινήστε π. χ. με την ανακαίνιση του μπάνιου σας, είναι χώρος υγιεινής άρα και χώρος προτεραιότητας, στην αγορά της κρίσης σήμερα υπάρχουν έτοιμες οικονομικές λύσεις που ικανοποιούν κάθε βαλάντιο, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ελαστικά έξοδα, άρα από την στιγμή που εσείς επιλέγετε τα είδη μπορείτε να διαμορφώσετε και το οικονομικό ύψος που θα κινηθείτε, άλλωστε πλέον υπάρχουν ποιοτικά πλακάκια για το μπάνιο σας από 8 ευρώ, λεκάνες με καζανάκι από 100,00 ευρώ κ.α.
Εκείνο που δεν πρέπει να πληρώσετε λιγότερο, από όσο ορίζουν οι κανόνες της τέχνης, της επιστήμης, δηλαδή της σωστής δουλειάς και των ποιοτικών υλικών είναι  οι εγκαταστάσεις που αφορούν την ύδρευση και αποχέτευση του μπάνιου σας, εργασίες που ορίζουν την διαχρονική συνέχεια και ποιότητα λειτουργίας, υπολογίστε ότι για ένα μπάνιο με εμβαδόν τα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα θα απαιτηθούν από ένα καλό υδραυλικό για τις υπηρεσίες του, περίπου στα 1.000 ευρώ για να κάνει τις αποξηλώσεις, τις εγκαταστάσεις και τις τοποθετήσεις των ειδών υγιεινής με τα αξεσουάρ. Κάπου εκεί έρχεται και το κόστος τοποθέτησης των πλακιδίων μπάνιου, εάν σας δώσουν τιμή ανά μέτρο τοποθέτησης κάτω από οχτώ ευρώ η πάνω από δώδεκα ευρώ, μην τους επιλέξετε, αναζητήστε κάποιον άλλο τεχνικό, βέβαια αναφέρομαι στην περίπτωση που δεν έχουμε, τσιμεντοκονίες η επιχρίσματα, για αυτές τις εργασίες πιθανόν θα χρειαστείτε ένα επιπλέον ποσό.
Η συνέχεια είναι στο χέρι σας, την ίδια λογική θα πρέπει ακολουθήσετε και για τις υπόλοιπες εργασίες ανακαίνισης, εν κατακλείδι είναι καλύτερη, η επιλογή φτιάχνω ένα και σωστό, παρά πολλά και υποχρεώνομαι σε σωρό παραχωρήσεις, πιστέψτε μας είναι καλύτερα να έχετε έστω έναν χώρο του σπιτιού σας λειτουργικό και όμορφο παρά περισσότερους και ατελής.
Σίγουρα, είναι προτιμότερη η επιλογή μιας γενικής ανακαίνισης, σε όποια ταλαιπωρία και αν μπείτε λόγω μίας γενικής αναβάθμισης κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για το σπίτι σας, ξέρετε ότι θα είναι για συγκεκριμένο χρόνο και θα σας συμφέρει περισσότερο λόγω του ότι αναθέτετε, σε ένα συγκεκριμένο γραφείο, με συνολικό συγκεκριμένο όγκο εργασιών, άρα γενικό συγκεκριμένο κλειδωμένο προϋπολογισμό άρα και συγκεκριμένο καλύτερο ποσό ανακαίνισης.
Κατά την δική μου άποψη λοιπόν, ως διακοσμήτρια πιστεύω ότι, εάν κάποιος αποφασίσει να ανακαινίσει το παλαιό του διαμέρισμα θα πρέπει να το κάνει κυρίως  για τον ίδιο και την οικογένειά του, για να ζει καλύτερα και με ασφάλεια χωρίς να υποχρεώνεται κάθε τόσο να ξοδεύει χρήματα για επισκευές, που στην ουσία είναι λύσεις προσωρινές. Εάν πάλι δεν μπορεί, να προχωρήσει, ούτε στα παραπάνω τότε και μόνο τότε ας προβεί σε επιτόπιες τεχνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών, που ναι μεν, θα είναι κάποια προσωρινή λύση αλλά έστω και με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετηθεί..
Οι εποχές γενικότερα, δεν είναι και οι καλύτερες οικονομικά για όλους, άρα όσα μπορούμε να κάνουμε και όσο καλύτερα μπορούμε. Όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρύση, απλώνω τα πόδια μου ως εκεί που φτάνουν.
Σας ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό σε όλους.
Δημιουργών τέχνημα.
 Δείτε ακόμη  - Οικονομικη ανακαινιση, άραγε τι κερδίζετε; Ε Δ Ω

 

Σύγκριση
 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>